به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان، رسول زرگر پور در نشست ساماندهی حریم تاریخی شهر زیرزمینی نوش آباد ، با حضور معاون امورعمرانی استاندار، مدیر کل میراث فرهنگی، جمعی از مدیران این اداره کل، فرماندار شهرستان آران وبیدگل، وجمعی از مدیران این شهرستان حضور یافت.
وی در ابتدای این نشست ، ضمن ابراز خرسندی از حضور مسئولین محلی واستانی دراین نشست، تاکید کرد:همواره درایام مختلف مشتاق بودم تا ازاین شهر تاریخی بازدید کنم وپس از اینکه یک ماه پیش ازاین مجموعه تاریخی با شکوه وارزشمند بازدید کردم به شدت تحت تاثیر معماری ارزشمند این شهر زیر زمینی قرار گرفتم .لذا در دیداری که هفته گذشته با ریس جمهور محترم ورییس سازمان میراث فرهنگی کشور داشتم به معاون محترم ریس جمهور تاکید کردم ، حفاظت ونگهداری از این شهر منحصر به فرد باستانی که درطبقات زیرین شهر نوش آباد گسترده شده نه تنها برعهده مسئولین استان است ، بلکه معتقدم هرگونه اقدام در جهت حفاظت از شهر (اویی) یک وظیفه ملی است.
وی افزود:به رییس سازمان میراث فرهنگی کشور تاکید کردم که مطالبات ما در خصوص این مجموعه تاریخی در خصوص حفاظت از آن وهمچنین توسعه این محور از منظر گردشگری جدی است.
با این وصف دکتر سلطانی فر در راستای حفاظت این مجموعه قول هرگونه همکاری را به ما داده است .لذا امروز در این نشست گرد هم آمده ایم تا در وهله اول با جمع بندی امکانات درون استان به طرح مشخصی در راستای حفاظت وسپس به توسعه این مجموعه جهت دسترسی گردشگران دست یابیم.
در ادامه این نشست مدیر کل میراث فرنگی استان اصفهان با ایراد سخنانی ، ضمن تشکر از حمایتهای بی دریغ استاندار ومعاون امور عمرانی استانداری اصفهان از مقوله میراث فرهنگی در پهنه استان اصفهان، به ارایه گزارشی از وضعیت این شهر تاریخی پرداخت.
فریدون اله یاری در این خصوص اظهار داشت: سوابق تاریخی ، پژوهش در این اثرتاریخی به سال 1383بازمیگرد، لذا در آن سال در یک عملیات عمرانی این اثر منحصر به فرد به صورت تصادفی کشف شد.
وی تصریح کرد از آن زمان تاکنون با مشارکت ونظارت سازمان میرا ث فرهنگی 4 فصل کاوش در آن صورت پذیرفته ، سپس در راستای گسترش گردشگری در منطقه ،در سال 1389 بهره برداری از این منطقه به شهرداری شهر نوش آباد واگذار شده وشهرداری شهر نیز یک شهردار تاریخی برای این شهر زیر زمینی انتخاب نموده ومیراث فرهنگی نیز یک پایگاه ملی در آن مکان ایجاد نمود است، لذا شهر نوش آباد دارای دوشهردار به صورت همزمان (شهردار شهر نوش آباد وشهردار شهر تاریخی اویی) است.
اله یاری همچنین تصریح کرد در طی سالهای 1393و 1394 بیش از 4 میلیارد ریال برای حفاظت، ادامه کاوش وحتی محوطه سازی بناها وگذرهای پیرامون این شهر توسط میراث فرهنگی در کنار تلاشهای ارزشمند مسئولین محلی صورت پذیرفته است.
درادامه این نشست پس از ارائه گزارشاتی از وضعیت موجود مجموعه تاریخی توسط فرماندار شهرستان آران وبیدگل، رئیس شورای شهر وشهرداران شهرنوش آباد وشهر زیرزمینی اویی، با حضور استاندار اصفهان مقرر گردید، طرحی جامع شامل مردم شناسی وادامه روند عملیات کاوش وهمچنین ایجاد تسهیلات وچگونگی ارائه خدمات به گردشگران در این شهر زیر زمینی حداکثر تا سه ماه آینده توسط سازمان میراث فرهنگی تهیه وارائه گردد.
همچنین مقرر گردید تا طرح جامع ایجاد تاسیسات فاضلاب شهر نوش آباد وحذف چاه های خانگی فاضلاب به جهت جلوگیری از نفوذ رطوبت وآلودگی به شهر زیر زمینی در سریع ترین زمان ممکن توسط آب منطقه آیی وفر ماندگاری شهرستان تهیه ودر نشست آتی انجمن میراث فرهنگی استان ارایه گردد.
کاشان می تواند نماینده شایسته شهر جهانی نساجی سنتی باشد
در ادامه حمید رضا مؤمنیان فرماندار کاشان در سخنانی تأکید کرد: اگرچه میراث فرهنگی نیروهای کارشناس خبره ای دارد منتها بشدت از کمبود نیروی انسانی رنج می رود و این کمبود نیرو و امکانات نباید مانع کار مرمت اصولی بناهای تاریخی شود.
معاون استاندار در ادامه با تاکید بر اینکه کاشان از دیر باز یکی از شهرهای مهم تولید نساجی سنتی بوده است تاکید کرد: با توجه تشکیل دبیرخانه شهر جهانی نساجی سنتی، کاشان می تواند نماینده شایسته ای برای شهر جهانی نساجی سنتی باشد و امیدوارم مسؤلان ذیربط در این زمینه نگاه ویژه ای به کاشان داشته باشند و در آینده ای نزدیک شاهد ثبت کاشان به عنوان شهر جهانی نساجی سنتی باشیم.
رئیس ستاد هماهنگی خدمات سفر شهرستان کاشان ادامه داد:میراث فرهنگی متعلق به همه بشریت است و ما موظف به حفظ این میراث بشری در تمام نقاط زمین هستیم و کاشان به عنوان یک شهر که در جهان از مقبولیت خاصی برخوردار است و ظرفیت های متعددی در حوزه های مختلف دارد به عنوان یکی از 11 شهر نمونه گردشگری نیازمند نگاه ویژه سازمان و اداره کل استان می باشد که آمار بالای ورودی گردشگران در سه ماه نخست سال دلیلی بر این مدعاست.
مومنیان در پایان افزود: دغدغه ما در تفویض اختیار کاملا جدی است و انتظار می رود روند قانونی واگذاری اختیارات به مدیریت میراث فرهنگی کاشان هر چه سریعتر انجام شود.
انتهای پیام/